Conditie verbeteren


Conditioning lessen

WAAROM IS EEN GOEDE CONDITIE BELANGRIJK?   

Een goede conditie is niet alleen fijn in het dagelijkse leven, zodat je niet helemaal buiten adem bent na het traplopen. Ook tijdens een CrossFit WOD is een goede conditie belangrijk. Niet voor niets staat het onderdeel Conditioning op de CrossFit Piramide (bedacht door Greg Glassman – Co-Founder CrossFit). De piramide begint met voeding, omdat voeding de basis legt voor energie tijdens een training. Conditioning volgt hierna omdat een goede conditie nodig is om WOD’s in combinatie met  gewichten of met Gymnastics vol te houden.

DE VOORDELEN VAN EEN GOEDE CONDITIE

Het hebben van een goede conditie heeft verschillende voordelen:

  • Je kan in het dagelijkse leven dingen langer volhouden
  • Je herstelt sneller na inspanning
  • Je weerstand is hoger
  • Je hebt minder kans op blessures

HOE KAN JE JE CONDITIE VERBETEREN?

Veel mensen kijken er tegenop om lange tijd op een apparaat in de sportschool of in de CrossFit box bezig te zijn. Dit is ook helemaal niet nodig! Je conditie verbeter je juist door korte interval trainingen af te wisselen met wat langere workouts. Een langere workout hoeft zeker geen uur te duren. Door verschillende oefeningen aan je training toe te voegen, laat je je lichaam wennen om op verschillende onderdelen fitter te worden.

CONDITIONING LESSEN BIJ CROSSFIT 2712

CrossFit 2712 biedt op elke locatie Conditioning lessen aan. Tijdens deze lessen komen alle oefeningen aan bod waarbij je geen gewicht gebruikt. Denk hierbij aan hardlopen, double unders, burpees en apparaten zoals ski erg, roeier en bike. De programmering van onze Conditioning lessen is zo gemaakt dat we interval workouts afwisselen met langdurige trainingen. Hierdoor zijn de lessen erg divers, en zijn ze niet saai. De perfecte manier om aan je uithoudingsvermogen te werken!

 

GRATIS PROEFLES

Bij CrossFit 2712 kan je een gratis proefles volgen om te ervaren hoe leuk CrossFit is. Het is helaas niet mogelijk om een proefles voor een Powerlifting les te volgen, maar wanneer je lid bent geworden, kan je ook Powerlifting lessen volgen! Ben je benieuwd hoe onze lessen zijn? Geef je dan vrijblijvend op voor een een gratis proefles!

 

Olaf
Olaf

Olaf geeft bij CrossFit 2712 Weg en Land (Bergschenhoek) Conditioning lessen

Michel
Michel

Michel geeft bij CrossFit 2712 Industrieweg (Zoetermeer) Conditioning lessen

Coach CrossFit 2712
Brydew

Brydew geeft bij CrossFit 2712 Vlambloem (Rotterdam) Conditioning lessen

CrossFit 2712 logo

Train met ons