CrossFit Kids


CrossFit voor kinderen

WAT IS CROSSFIT KIDS

CrossFit Kids is gebaseerd op het CrossFit programma van Greg Glassman en is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger zodat hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Veiligheid, fun en samenwerken staan hierbij centraal. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige basis voor een gezond, fit en actief leven.

 

HOE IS EEN CROSSFIT KIDS LES OPGEBOUWD

De CrossFit Kids les duurt 45 minuten. Het CrossFit trainingsprogramma voor kinderen is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Bij CrossFit 2712 worden de trainingen gegeven door een gecertificeerde CrossFit Kids coach. De groepen houden we klein zodat elk kind persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt samen met je kind de eerste keer ontvangen door de CrossFit Kids coach. We beginnen de les altijd met een warming-up en daarna zal een CrossFit oefening worden uitgelegd. Voor de kinderen zijn dit oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Hierna wordt in teamverband of met z’n tweeën een korte workout gedaan. We sluiten de les af met een spel. Pizzagame / FrisbeeDodgeball / Medball Stoelendans zijn de favorieten!

 

HOE ANDEREN HET ERVAREN

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in sporten. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft. Lees hier de ervaringen van ouders van onze CrossFit Kids.

 

WANNEER WORDEN CROSSFIT KIDS LESSEN GEGEVEN

We geven op verschillende dagen CrossFit Kids lessen. Bekijk het rooster voor het actuele aanbod.

 

WAT ZIJN DE TARIEVEN

We hebben voor de CrossFit Kids aparte abonnementen. Bekijk hier de mogelijkheden.

 

LEAVE YOUR EGO AT THE DOOR

Onze slogan is ‘leave your ego at the door’. Dit betekent voor ons dat iedereen gelijk is. Hierdoor trainen jongere en oudere kinderen met elkaar en iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Zo houden we het leuk voor iedereen!

CrossFit 2712 logo

Train met onsVEELGESTELDE VRAGEN


Voor het sporten

Voor CrossFit hoef je geen speciale kleding te hebben. Sportkleding waarin je lekker kunt bewegen is voldoende.

Voor het uitvoeren van de CrossFit movements, kan je het beste een schoen dragen met een platte zool. Heb je deze (nog) niet, dan kan je ook normale sportschoenen dragen.

We hebben kleedhokjes op de box waar je je kan omkleden voor of na de WOD.

In de lounge hebben we kasten staan waar je je spullen kan opbergen, en in de box hebben we speciale kastjes waar je veilig je waardevolle spullen zoals je telefoon, sleutels e.d. kan opbergen.

Neem een flesje water mee, zodat je tijdens en na de WOD genoeg drinkt. Je kan eventueel ook verschillende sportdrankjes bij ons kopen. Neem daarnaast een handdoek mee en een hoop enthousiasme!

Bij Crossfit 2712 kan je voor de deur gratis parkeren.

Kom je op de fiets of scooter, dan kan je deze buiten stallen op de aangewezen plaatsen. Zorg ervoor dat je de fiets of scooter op slot kunt zetten.


Tijdens het sporten

Tijdens de WOD word je begeleid door een gecertificeerde CrossFit trainer. We houden onze groepen klein waardoor je veel aandacht krijgt van de trainer.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 à 20 minuten of soms langer. Elke WOD is anders, waardoor je een gevarieerd trainingsschema krijgt.


Na het sporten

Het is belangrijk om voldoende koolhydraten, vetten en eiwitten binnen te krijgen voor en na een training. Wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met onze voedingsconsulent.

Ook als je een blessure hebt, kan je bij ons komen trainen! Geef van te voren aan dat je een blessure hebt, dan kunnen we het trainingsschema voor je aanpassen. Onze fysiotherapeut kan je verder helpen met de behandeling van de blessure.

Het is geen probleem als je wat vergeten bent in de box. We bewaren de gevonden voorwerpen in een speciale kast, zodat je je spullen de volgende keer kunt ophalen.

Wil je meer informatie?


Leave your ego at the door