CrossFit Teens


CrossFit voor tieners

WAT IS CROSSFIT TEENS

Het CrossFit Teens trainingsprogramma bij CrossFit 2712 is voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Het programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van tieners. Hierdoor worden tieners niet alleen fitter en sterker, maar wordt er ook gewerkt aan fundamentele motorische vaardigheden, sportiviteit, leiderschap, zelfdiscipline en omgangsvormen. De Workout Of the Day (WOD) bevat verschillende onderdelen waarin krachttraining wordt gecombineerd met conditietraining. Daarnaast worden de 9 fundamentele CrossFit oefeningen aangeleerd: air squat, front squat, overhead squat, shoulder press, push press, push jerk, deadlift, sumo deadlift high pull en medicine ball clean. Er worden hierbij lichte barbells of kettlebells gebruikt.

 

WAT KAN JE VERWACHTEN TIJDENS DE EERSTE KEER CROSSFIT TEENS

De WOD duurt 1 uur. In tegenstelling tot sporten in een sportschool, word je bij  CrossFit 2712 tijdens de workout begeleid door een gekwalificeerde CrossFit coach. De groepen zijn klein waardoor je persoonlijke aandacht krijgt en blessures worden voorkomen. Je wordt (eventueel samen met je vader of moeder) aan het begin van de les ontvangen door de CrossFit Teens coach en begroet door de rest van de leden. We starten altijd met een warming-up en een technisch gedeelte waarbij de CrossFit oefening wordt uitgelegd. Vervolgens bekijken we hoe jij de workout het beste kunt uitvoeren. Na de les maken we nog even een praatje zodat je met ons kunt delen hoe je de les vond. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij!

 

HOE ANDEREN HET ERVAREN

CrossFit trainingen zorgen ervoor dat je conditie beter wordt en je sterker wordt. Dit maakt CrossFit voor tieners dan ook een zeer effectieve sport om snel fit te worden of om af te vallen, maar het kan ook prima gecombineerd worden met andere sporten zoals voetbal, tennis of hockey. Bekijk hier de ervaring van onze leden.

 

WANNEER WORDEN CROSSFIT TEENS LESSEN GEGEVEN

We geven meerdere keren per week CrossFit Teens lessen. Bekijk het rooster voor het actuele aanbod.

 

WAT ZIJN DE TARIEVEN

We hebben voor de CrossFit Teens aparte abonnementen. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

 

LEAVE YOUR EGO AT THE DOOR

Iedereen bij ons is gelijk. Niet voor niets is onze slogan ‘leave your ego at the door’. Bij ons trainen jongere en oudere teens met elkaar, of ze nou dik, dun, fit of minder fit zijn.

CrossFit 2712 logo

Train met onsVEELGESTELDE VRAGEN


Voor het sporten

Voor CrossFit hoef je geen speciale kleding te hebben. Sportkleding waarin je lekker kunt bewegen is voldoende.

Voor het uitvoeren van de CrossFit movements, kan je het beste een schoen dragen met een platte zool. Heb je deze (nog) niet, dan kan je ook normale sportschoenen dragen.

We hebben kleedhokjes op de box waar je je kan omkleden voor of na de WOD.

In de lounge hebben we kasten staan waar je je spullen kan opbergen, en in de box hebben we speciale kastjes waar je veilig je waardevolle spullen zoals je telefoon, sleutels e.d. kan opbergen.

Neem een flesje water mee, zodat je tijdens en na de WOD genoeg drinkt. Je kan eventueel ook verschillende sportdrankjes bij ons kopen. Neem daarnaast een handdoek mee en een hoop enthousiasme!

Bij Crossfit 2712 kan je voor de deur gratis parkeren.

Kom je op de fiets of scooter, dan kan je deze buiten stallen op de aangewezen plaatsen. Zorg ervoor dat je de fiets of scooter op slot kunt zetten.


Tijdens het sporten

Tijdens de WOD word je begeleid door een gecertificeerde CrossFit trainer. We houden onze groepen klein waardoor je veel aandacht krijgt van de trainer.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 à 20 minuten of soms langer. Elke WOD is anders, waardoor je een gevarieerd trainingsschema krijgt.


Na het sporten

Het is belangrijk om voldoende koolhydraten, vetten en eiwitten binnen te krijgen voor en na een training. Wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met onze voedingsconsulent.

Ook als je een blessure hebt, kan je bij ons komen trainen! Geef van te voren aan dat je een blessure hebt, dan kunnen we het trainingsschema voor je aanpassen. Onze fysiotherapeut kan je verder helpen met de behandeling van de blessure.

Het is geen probleem als je wat vergeten bent in de box. We bewaren de gevonden voorwerpen in een speciale kast, zodat je je spullen de volgende keer kunt ophalen.

Meer weten?


Leave your ego at the door