Atlete van CrossFit 2712 is de fitste tiener van Nederland

CrossFit Teens

De 15 jarige Demi Bosma heeft de eerste plek in Nederland behaald in de divisie ‘Girls 16 – 17 jaar’ van de CrossFit Open. Dit is de kwalificatie voor de grootste CrossFit wedstrijd van de wereld, de CrossFit Games. Met haar goede score mag ze het van 19 – 23 april opnemen tegen de fitste teens van de wereld.

Eens per jaar worden de CrossFit Games georganiseerd. De kwalificatie voor de CrossFit Games begint met de CrossFit Open. Gedurende 5 weken dienen atleten over heel de wereld in alle divisies 5 verschillende workouts uit te voeren. De beste atleten gaan door naar de Regionals waarna de aller fitste doorgaan naar de CrossFit Games. De ‘teens division’ is een relatief nieuwe divisie binnen de CrossFit Games waardoor er voor de tieners een andere selectie procedure geldt. Na de CrossFit Open doen de beste 200 tieners van de wereld een online qualifier waarna de top 20 doorgaat naar de CrossFit Games.

“Ik train nog geen jaar bij CrossFit 2712 maar heb veel meer plezier en motivatie gekregen in het trainen door de gezelligheid op de box. Door de goede begeleiding en het trainingsschema van mijn coach Tim Broekhoven ben ik met sprongen vooruit gegaan. Ik vind het echt spannend dat ik door ben naar de online qualifier maar heb er ook veel zin in!”, aldus Demi Bosma. Tim Broekhoven is super trots op de jonge atlete: “Demi is een natuurtalent. Ze pakt feedback goed op en heeft zoveel discipline. Dit mooie resultaat heeft ze aan zichzelf te danken!”

Wij wensen Demi namens CrossFit 2712 alvast veel succes met de online qualifier!

 

 

Leave your ego at the door