Vijf redenen om te starten met personal training

Personal Training

Personal training is de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit en dat komt natuurlijk niet uit het niets. Het brengt veel voordelen met zich mee en deze voordelen zijn vele malen groter dan de kosten die hieraan zijn verbonden. Sinds 1 januari biedt CrossFit 2712 naast; de oly’s, powerlifting en natuurlijk de WODs ook personal training aan. Personal Training kan een mooie aanvulling zijn op het volgen van reguliere lessen, maar is ook geschikt voor niet-leden van CrossFit 2712. Maar wat is hier nou eigenlijk het voordeel van? En hoe gaat dit in zijn werk? In dit artikel vind je vijf redenen waarom beginnen met personal training een goede investering is.

Stok achter de deur

Je kent het vast wel, je staat ingeschreven voor een les maar toch op het laatste moment zeg je af omdat de bank toch wel heel lekker zit. Personal training kan je helpen om juist weer te gaan (beginnen met) sporten. Een trainer is een stok achter de deur op het moment dat jij wilt afzeggen of het even niet ziet zitten. Dit kan in het begin wel is lastig zijn maar het positieve effect op je levensstijl is enorm.

Rendement

Doordat je bij personal training 1 op 1 traint krijg jij altijd alle aandacht. Hierdoor behaal je veel sneller je doelstellingen dan als je voor jezelf zou trainen. Trainingsschema’s die je random van het internet haalt zijn vaak erg breed en niet specifiek voor jouw niveau en doelstellingen. Bij personal training wordt er gekeken naar wat jij kan en waar je uiteindelijk naar toe wilt, op basis hiervan wordt een trainingsprogramma voor jou op maat gemaakt.

Voorbereiden voor een sport, evenement of wedstrijd

Naast het helpen om realistische doelen te stellen, is personal training perfect als je jezelf voor iets wilt voorbereiden. Zoals een leuke  CrossFit throwdown die eraan komt of als je toch nog een keer die marathon wilt lopen. Personal training helpt je naar de fysieke en mentale fitheid die nodig is om dat evenement te voltooien.

Aanleren / verbeteren van de juiste technieken

Hoe leuk CrossFit ook is, het kan af en toe ook erg frustrerend zijn. Denk hierbij aan alle oefeningen die er zijn en dan ook nog is alle variaties op deze oefeningen. Al met al kan het soms overweldigend zijn. Met personal training kan je onder begeleiding werken aan oefeningen waar je nog moeite mee hebt of waar je beter in wilt worden. Dit kan zowel gymnastics, gewichtheffen of powerliften zijn.  Wat je doel ook is, we kunnen er samen aan werken. Of je nou je eerste pull up wilt kunnen of gaat voor 20 unbroken. Met de extra aandacht voor techniek tijdens personal training verbetert je basis en kan je uiteindelijk met een goede techniek beter presteren.

Uitdaging en variatie

Tot slot, trainen met een personal trainer is ook gewoon leuk om te doen. Er is veel variatie in de trainingen waardoor je steeds weer opnieuw wordt uitgedaagd en gemotiveerd blijft. En nog veel belangrijker, jij je plezier behoud.

Naast dat variatie zorgt voor een nieuwe uitdaging zorgt het ook voor een beter en sneller resultaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen die je uit jezelf nooit zou proberen of gewichten die je niet zelf zou gebruiken. Trainen met een personal trainer is leuk, uitdagend, variërend en helpt jou het beste uit jezelf te halen.

Starten met Personal Training

Elk traject begint met een intake. Tijdens dit gesprek zal er worden gekeken naar wat jouw wensen zijn en wat je nu kan. Op basis hiervan wordt een plan opgesteld zowel voor de personal training sessies als voor wanneer je zelf extra wilt trainen. Ook worden er afhankelijk van de doelstelling metingen gedaan. Denk hierbij bij afvallen of aankomen aan lichaamsmetingen, bij techniek aan video analyse en bij kracht aan verschillende 1-5 RM testen. Dit wordt gedaan om een basis neer te zetten waar vanuit er verder gewerkt kan worden. Vervolgens kan het trainen beginnen en zal er om een bepaalde tijd opnieuw gemeten worden. Meer weten over Personal Training of aanmelden voor een gratis intake? Klik hier!

Winactie

Wil je een keer ervaren wat een les Personal Training inhoudt? Doe dan mee aan de winactie van CrossFit 2712! Klik hier om te zien hoe jij kans kunt maken op een les gratis personal training. Like onze Facebook en/of Instagram pagina want op 18 januari 2019 maken we de winnaars bekend via onze social media.

Succes!

 

 

Leave your ego at the door