Olympic Weightlifting


CrossFit 2712
OLY

WAT IS OLYMPIC WEIGHTLIFTING

Olympic Weightlifting is een vorm van gewichtheffen. Deze Olympische sport richt zich op twee movements: de Snatch en de Clean & Jerk. Voor het uitoefenen van deze movements is niet alleen kracht nodig, maar ook explosiviteit, snelheid en coördinatie. Er is veel techniektraining nodig om beide movements onder de knie te krijgen.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING BIJ CROSSFIT 2712

Bij CrossFit 2712 worden diverse lessen gegeven. Omdat de Snatch en Clean & Jerk ook tot de CrossFit movements behoren, komen de deze movements ook terug in de WOD’s. Zo komt iedereen in aanraking met het Olympic Weightlifting! Daarnaast bieden we ook specifieke Olympic Weightlifting (OLY) lessen aan voor leden die deze movements extra leuk vinden of er beter in willen worden. Tijdens deze lessen staat maar één Olympic Weightlifting movement centraal per les. De reden hiervoor is dat zowel de Snatch als de Clean & Jerk een lastige oefening is en daarom een goede techniek vereist. We starten de les altijd met een warming-up en besteden hierna veel tijd aan het doornemen van de techniek. Bekijk ons rooster om te zien waar en wanneer er OLY lessen bij CrossFit 2712 worden gegeven.

VOOR WIE IS OLYMPIC WEIGHTLIFTING GESCHIKT

Alle volwassen leden van CrossFit 2712 kunnen een OLY les volgen. Als je nog geen ervaring hebt met deze movements is het verstandig om eerst wat CrossFit lessen te volgen waarin deze movements ook voorkomen of de volg de OLY les voor beginners.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING LESSEN

Ben je benieuwd hoe onze Olympic Weightlifting lessen eruit zien? Bekijk dan onze filmpjes!

 

GRATIS PROEFLES

Bij CrossFit 2712 kan je een gratis proefles volgen om te ervaren hoe leuk CrossFit is. Het is helaas niet mogelijk om een proefles voor een OLY les te volgen, maar wanneer je lid bent geworden, kan je ook Olympic Weightlifting lessen volgen! Ben je benieuwd hoe onze lessen zijn? Geef je dan vrijblijvend op voor een gratis proefles!

 

CrossFit 2712 logo

Train met ons